5 Nisan 2013 Cuma

İshakol Boya


DEMİR YAPI DEKORASYON 0288 415 25 35
İSHAKOL HAKKINDA : 82 yılda insanlar dogdu, büyüdü, yaslandi ve içinde yasadiklari binalar eskiyip yerlerini gökdelenlere birakti. Insaatçiligin ve mimarinin temel araç gereçlerinden biri olan boya, her dönemde binalarin iç ve dis cephelerinde söz sahibi oldu. Modern teknik ve teknolojileri kullanarak kendini sürekli gelistiren boya, tarih boyunca duvar kagitlari, lambriler ve diger rakipleri karsisinda tartisilmaz bir üstünlük kurarak vazgeçilmezligini ilan etti. Türkiye'nin ilk boya üreticisi olan Ishakol Boya, yillardir Türk boya sektörüne öncülük ederek günümüzün cagdas standartlarina ulasmasina büyük katkilar saglamistir . Rize'nin Çayeli ilçesinden 1. Dünya Savasi siralarinda genç bir atilimci olarak Istanbul'a gelen Süleyman Sabit Ishakoglu, agabeyleri ile birlikte Karaköy -Fermeniciler'de boya imalati ve ticareti ile ugrasmak üzere Ishakzade Biraderler firmasini kurdu.

1923 -1944 yillari arasinda cok zor bir mücadele dönemi yasayan firma, 1930'lu yillarda ekonomik kriz nedeni ile agabeylerinin firmadan ayrilmasi üzerine tamamen Süleyman Sabit Ishakoglu üzerine geçti. 1944 yilinda Almanya'dan makineler getirilerek o zamanin sartlarina göre modern bir fabrika kuruldu. Bu fabrikada Avrupa kalitesini aratmayacak sekilde yagli ve su bazli boyalar üretilmeye baslandi.
Devamli gelisen genç Türkiye Cumhuriyeti'nin öncü sanayicilerinden biri olan Süleyman Sabit Ishakoglu tesislerini gelistirmek ve büyütmek amaci ile 1950'li yillarda Halicioglu'nda yeni bir fabrika kurdu. 1960'li yillarda yag çikarma, sentetik reçine ve alkit reçinelerinin de üretime geçirilmesi ile birlikte tam bir entegreye donüsen fabrika, Türkiye'nin ihtiyaci olan her cesit boyayi üretme karari aldi. 1970'li yilIarda artan boya talepleri karsisinda Istanbul -Kartal , E-5 karayolu uzerinde 18.000 metrekarelik ve 30.000 ton/yil üretim kapasiteli bugünkü Ishakol Boya Sanayi AS' nin üretim tesisleri kuruldu.
Turkiye Cumhuriyeti'nin ender yetistirdigi insanlardan biri olan sanayici ve hayirsever degerli kurucumuzu 1984 yilinda yitirdik. Ishakoglu ailesi ve calisanlari olarak bizler Türkiye'de boyanin öyküsünü baslatan kurucumuzun bize biraktigi bu firmayi ismine ve geçmisine layik bir biçimde gelecege tasimayi görev edindik. Ürün ve hizmet kalitesine herzaman büyük önem veren Ishakol Boya Sanayi AS, yeni bir yüzyila yeni bir tesiste girmenin yogun calismalarini sürdürmektedir. Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde satin alinan arsanin üzerinde 40.000 metre karelik ve -100.000 ton/yil kapasiteli yeni bir tesisi kisa bir zaman içerisinde faaliyete geçirmeyi planliyoruz. Yeni bir yüzyila girdigimiz su anda Cumhuriyetimize, Milletimize ve Firmamiza nice 82 yillar diliyoruz.

DEMIR YAPI DEKORASYON LÜLEBURGAZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder